eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

Hatto Heim 6 - Nunspeet 5

Zaterdag speelde het zesde haar derde wedstrijd voor de competitie. De verwachtingen bij spelers en publiek (fam. Ansmink en overige tribune bevolkters bedankt!) waren hooggespannen na twee gewonnen wedstrijden en 12 voor en 5 tegen. Gelukkig kon capitano Otti een meer dan volwaardig team het veld insturen en dus werd vol goede moed begonnen aan de tweestrijd.
De beginfase was duidelijk voor de gasten, die minder last leken te hebben van het druilerige weer en de grootte van het veld. Een groot veld is mooi als je de bal hebt, maar het zesde is er wat minder gelukkig mee als de bal in bezit is van de tegenstander.
Het eerste kwartier werd dus een kwestie van overleven. De jonge gasten uit Nunspeet zetten snel druk en kwamen er veelvuldig over heen. Voor de net van een griepje herstelde Koen was dit allemaal wat teveel geweld en besloot hij om een snelle wissel toe te passen en na wat andere wijzigingen kwam de wedstrijd in wat rustiger vaarwater waarbij Nunspeet nog steeds de bovenliggende bleef.
Toen als donderslag bij heldere hemel, welke overigens ver te zoeken was, kwamen de lichtblauwhemden (Nunspeet speelt doorgaans ook met gele shirts, dus de hattemse brigade had reserveshirts uit de kast getoverd. Wat dan bij de Buurman zo nu en dan tot verwarring leidde) op voorsprong. Nadat Ono een lange bal verlengde zag de Buurman een gouden kans opdoemen om zijn moyenne wat op te krikken. Hij zette het op een lopen en was net iets sneller bij de bal dan de keeper. Deze knalde volop in zijn flank waardoor de kans verkeken leek. Maar Luca was zeer attent en pikte de achtergebleven bal en toen de stofwolken van de botsing waren opgetrokken zagen alle aanwezigen hem de 1-0 aantekenen. Dat was een mooie onverwachte opsteker voor Otti en zijn kornuiten. Lang konden ze echter niet genieten van de voorsprong. Luca bleef attent deze middag en opzich is dat een mooie eigenschap, maar binnen de lijnen van het voetbalveld is dat niet altijd handig. Een linkmiegel uit Nunspeet maakte dankbaar gebruik van zijn gastvrijheid en plaatste de bal keurig achter de fabelachtig keepende Henk van Gelder. Hij stond op goal omdat vaste keep Nick op vrijdagmiddag vier uur bericht kreeg van de trainer van het tweede of ie daar wilde keepen. Natuurlijk wilde hij dat, maar daarmee werd het zesde wel in een lastig parket gebracht. Het is dat Henk bereid was om zo laat nog zijn plannen om te gooien, want anders was het zesde met een flink probleem opgezadeld. U begrijpt dat naar aanleiding hiervan nog even geëvalueerd moet worden binnen de club. Enfin, u leest dit omdat u graag wilt weten hoe de mannen van zes het hebben gedaan. Ik zal u verder dan niet vermoeien met allerlei perikelen die buiten de lijnen plaatsvinden. 
Na de 1-1 kreeg het zesde wat meer grip op de wedstrijd en ging de storm van nunspeetse zijde wat liggen.
En na een aantal gevaarlijke corners was het wederom raak voor de gastheren. Een afgeslagen bal werd net buiten de zestien op onnavolgbare wijze gecontroleerd door Wessie en hoe hij het deed, zo deed hij het. Het leek in ieder geval op een truc van Gandalf the White, zoals hij de bal bij Eitje een bezit kreeg. Die controleerde de bal op de borst en met een volley uit het boekje schoot hij de spiksplinter nieuwe bal binnenkant paal achter de keeper. De dames van Ansmink waren bijkans in extase op de tribune. Als dat maar goed bleef gaan, want Spuitzelf stond nog niet eens binnen de lijnen.
Die twee één was toch wel een tikkie voor de gasten en een boost voor de geelblauwen. Het wedstrijdbeeld veranderde nu definitief ten gunste van de thuisploeg. Toch moesten de hattoheimers flink aan de bak tegen de jonge gasten, maar op zich kon dat geen kwaad voor die oudjes. In de rust werd nog een enkele wissel toegepast en zo kwam ook Skuurtie de verdediging nog versterken, omdat Kolkie (die erin gekomen was voor Koen en goede bijdrage leverde aan het creëren van het overwicht) toch meer last had van zijn knie dan gedacht. Skuurtie bracht met zijn ervaring nog meer rust achterin en dat hielp enorm om enkele geslepen voorwaartsen en een zelfverklaarde JC van Nunspeet af te stoppen. 
Steeds werd er heerlijk voetballend onder de druk uitgespeeld en werd met een verzorgde opbouw (de aanwezige supporters keken vol verwondering, want zulk spel hadden ze rond dat tijdstip al maanden niet meer gezien op het hoofdveld) de aanval gezocht. En ondanks het veldoverwicht slaakte het team toch een zucht van verlichting toen de Buurman aantekende voor de derde treffer van het zesde. Ono was natuurlijk weer eens balvast op een snelle uittrap van Henk en bleek in staat om de Buurman te bereiken, die de bal heel handig meenam in de loop en de keeper kansloos liet. Op de tribune ging het dak er inmiddels af, helemaal toen ook Spuitzelf het speelveld betrad. De dames van Ansmink produceerden met z’n drieën meer decibellen dan het publiek bij onze buurvereniging, prachtig! Eddy (Uh, Spuitzelf) vestigde een PR door het nu 11,47 min vol te houden. Chappeau!
De gasten waren geknakt door het derde doelpunt en dus kon het zesde de wedstrijd lekker uitvoetballen. Maar kans op verslapping was er niet, want Henk hield iedereen bij de les. Zo kreeg Wessie nog in niet mis te verstane woorden te horen hoe hij een bal wel had moeten koppen, mooi om te zien dat je zelfs in de nadagen van je carrière nog zo gedreven kunt zijn. Een voorbeeld voor velen. Zelf deed hij met enkele katachtige reddingen overigens een behoorlijke duit in de zak. 
Ook Camaro mocht nog even meedoen en hij bracht op zijn eigen wijze nog weer het nodige spektakel binnen de lijnen. Ik hoor u denken, Klasie deed toch ook nog mee vanmiddag?
Jazeker deed hij mee en belangrijk was hij ook, de koning van JOGG (jeugd op gezond gewicht) oogde flink fit een maakte de nodige meters deze middag en zoals u van hem gewend bent schuwde hij de duels ook niet op de momenten dat dit werd gevraagd. Zo’n tien minuten voor tijd mocht hij met zijn fluwelen trap nog een aantal corners nemen. Eentje daarvan werd door Paulus vakkundig binnengeknikt, maar niet nadat Bassie de hele verdediging van de gasten had ontregeld. Het samenspel liep lekker deze middag. Ging het dan van een leien dakje? Nee, zwaarbevochten is een woord dat prima past bij deze overwinning. Het zesde moest flink aan de bak, zeker de verdedigers, die door Van Weeghel nog meer meters moesten maken dan ze wensten (hij hanteert de regels altijd zeer strikt en dus vlagt hij pas op het moment dat de bal in bezit komt, zoals het hoort natuurlijk). Al met al was het een mooie pittige pot die uiteindelijk terecht werd gewonnen door het zesde. Met deze overwinning voert het team van capitano Otti ineens de ranglijst aan, dat is lang geleden maar voelt goed. Volgende week proberen ze zich op die plek te handhaven, maar dat wordt waarschijnlijk knap lastig bij nummer twee KHC.
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim