eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

Hatto-Heim 6 - Go Ahead Kampen 6


Zaterdag 3 februari was het eindelijk weer zover, 

de mannen van het zesde mochten de wei weer in voor een officiële wedstrijd. 

Hoe mooi was dat. U heeft hier ook met grote getale naar uitgekeken zo is mij ter ore gekomen. 
Velen van u klampten mij aan in ons clubhuis, of op iedere willekeurige andere plek in ons stadje. 
Of ik dan niet eens een verslag van een training kon maken, alles om de yverloren uurtjes in de week door te komen. Maar ook dat ging niet, want vanwege defecte lampen op het trainingsveld werden wij een aantal keren geweerd van het sportpark. Maar goed ook dat schijnt opgelost te zijn en sowieso staan er voorlopig heel wat wedstrijden op het programma voor het zesde. Dus geen nood meer voor de verloren uurtjes de komende de tijd.

Enfin, bijna drie maanden na onze laatste wedstrijd mocht het dus weer gebeuren. Maar liefst zestien spelers hadden zich aangemeld voor deze middag en ze stonden allemaal te popelen om weer om het echie te spelen. Zoals koeien in het voorjaar staan te trappelen in de stal voor de eerste weidegang, zo stonden de mannen van het zesde te springen in de kleedkamer om het veld op te gaan.
Eenmaal aangekomen op het veld en na de eerste winterse bui over de ledematen kalfde het plezier al iets af. Het verre van hartverwarmende spel zorgde ook niet voor vrolijke bekkies. Desalniettemin waren de mannen blij dat ze weer los konden gaan. En dat nog wel tegen hun favoriete tegenstander. Wedstrijden tegen Go Ahead zijn nooit saai, zo ook deze niet. Het mag gezegd dit keer troffen de mannen van het zesde een ploeg die niet minder vervelend was dan zijzelf en dat is best bijzonder. Want doorgaans zitten er nogal wat steekjes los bij de roodgele brigade. Dit keer viel dat alleszins mee, al denken Wessie en Skuurtie daar waarschijnlijk anders over. Zij kregen het veelvuldig aan de stok met menig tegenstander. Drie maanden opgeslagen testosteron in het lijf kwam er bij deze twee in 90 minuten los. Gelukkig kon e.e.a. met hulp van Björn K. en ploeggenoten enigszins in goede banen geleid worden en zorgden beiden voor de doelpunten deze middag.

Het spelbeeld was erg rommelig, over en weer werd er veel balverlies geleden en waren er heel wat glijpartijen. Toch hadden de geelblauwen het betere van het spel en werden de nodige kansen gecreëerd. Ono, Buurman en Luca probeerden op allerlei mogelijke manieren te scoren, maar ze ontbeerden nog enig geluk bij de afwerking. Drie maanden stilstand poets je niet zo maar weg. Toch lieten ze zich niet het veld uit slaan en bleven ze de tegenstander onder druk zetten. Het vertrouwen was groot op een goede afloop, want het niveauverschil wees in het voordeel van het zesde uit.
Een blik richting de goedgevulde bank deed het vertrouwen alleen maar toenemen, ik noem een Eddy Ansmink, Eitje, Vlo, Paddy en Erik van Weeghel. De trainer van het eerste had er al likkebaardend naar staan kijken, zoveel kwaliteit op de bank. Hij zo er wel het nodige voor over hebben om daar gebruik van te kunnen maken. Maar de bankzitters bleven het zesde trouw in de veronderstelling dat ze op veld wellicht beter vermaakt zouden worden dan op het hoofdveld.
Vermaakt werden ze zeker, maar niet door het oogstrelende spel waar het zesde bekend om staat. Gelukkig zijn er altijd lichtpuntjes te vinden, als je er maar voor open staat. Wessie, zijnde rasentertainer, zorgt natuurlijk altijd voor het nodige vertier. Ook deze middag stelde hij zijn ploeggenoten en andere aanwezigen niet teleur. Met een onnavolgbare actie waarmee hij vooral zichzelf dolde kreeg hij de handen wel op elkaar en de lachers op zijn hand. Met een magistrale pirouette zette hij zijn tegenstander en zichzelf op het verkeerde been en speelde de bal met zijn chocolade been over de achterlijn. Veel beter dan dit zou het niet meer worden.
Viel er dan echt niets te juichen hoor ik u denken? Jawel hoor, de Buurman sneed na een listig balletje van Ono goed de zestien in. Maar net voordat hij wilden uithalen werd hij op onreglementaire wijze tegen de groene zoden gewerkt en kon Björn K. niet anders dan de bal op de stip leggen.
Wessie legde aan voor het schot en faalde dit keer niet. 1-0 volkomen volgens de verhoudingen.

Capitano Otti zag geen reden om te wisselen in de rust en dus gingen dezelfde elf mannen het veld weer in. De sneeuwstorm was gaan liggen, dus niks aan het handje zult u denken.
Maar was het spel de eerste helft niet om aan te gluren, in de tweede helft was het zo mogelijk nog pijnlijker voor de ogen. Go Ahead, dat in de eerste helft behoudens een bal op de paal niet in de buurt van Nick waren gekomen begonnen ineens wat aan te dringen en zagen na knullig balverlies van de geelblauwen zelfs op gelijke hoogte. Vanuit het veld werd met smart naar de bank gekeken en vanaf de bank werd er idem dito naar het veld gekeken. 
Totdat Klasie het staren over en weer zat was en met stemverheffing vroeg of er eindelijk eens gewisseld kon worden, dit in de hoop dat het tij gekeerd kon worden. Deze oproep was niet aan dovemansoren gericht en dus was een ijshockey wissel snel aanstaande. Maar niet voordat Skuurtie, die flink huishield in het veld en zodoende openlijk solliciteerde naar een vervanging, zijn team weer op voorsprong had gebracht. Na een flinke rush en handige lichaamsbewegingen wist hij de bal in de korte hoek te prikken. Daarmee rondde hij zijn sollicitatie met succes af en kon hij even op adem komen. Wat volgde was een zeer emotioneel moment, want voor het eerst dit seizoen mocht Vlo alias die kleine weer zijn opwachting maken. De fysieke problemen heeft hij hopelijk voor lange tijd achter zich gelaten, zodat het zesde weer vaak aan zijn aanwezigheid plezier kan beleven.
Met hem kwamen ook Eddy, Paddy en Eitje in het veld en daarmee keerde de rust ook weer terug in het team. 
Het speel ging zienderogen vooruit en er werden zelfs weer kansen gecreëerd. Sommige aanvallen konden zo uit het FIFA spel komen, met een snelle aanval reet het zesde de defensie van de gasten open. Helaas stond Paulus aan het einde van de aanval en werd de voorsprong dus niet verder uitgebouwd.
Eitje dacht ook nog een graantje mee te pikken van de score, maar een in zijn bedachte bergkampiaanse stift kwam in de praktijk helaas niet helemaal uit de verf en stierf in schoonheid. 
Niet veel later kreeg JP een dikverdiende publiekswissel, van Weeghel was bereid gevonden om het laatste kwartier vol te maken, en daarna was Brjörn K. er klaar mee en blies in de wetenschap van enkele verjaardagskratkes voor de laatste maal op zijn fluit.
Een moeizame maar terechte overwinning was een feit. Toch fijn na drie maanden stilstand.
Volgende week is Genemuiden 9 de tegenstander. De geelblauwen gaan in de tapijtstad hun best doen om de drie punten op te halen.
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim