eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

Sv Hatto Heim gaat voor ARAG certificering.

Het bestuur van sv Hatto Heim heeft groen licht gegeven voor ARAG certificering.
Om deze certificering te gaan krijgen gaat sv Hatto Heim
geld en tijd investeren in onze (toekomstige) scheidsrechters.
Een goede scheidsrechter zorgt er, samen met spelers en leiders/trainers,
voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen.
De KNVB en de ARAG stimuleren samen een professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen om zo de kwaliteit, zichtbaarheid en plezier van scheidrechters te vergroten

Twee jaar geleden zijn we binnen sv Hatto Heim al begonnen aan dit traject. Door met de KNVB opleiding voor spelbegeleiders/pupillenscheidsrechters (voor JO8 tm JO11) van start te gaan. Na twee jaar kunnen we met enige trots zeggen dat 8 pupillenscheidsrechters doorgaan met de vervolgcursus Verenigingsscheidsrechters (voor JO12 en hoger).

Ook start er dit weer een nieuwe KNVB cursus voor spelbegeleider/pupillenscheidrechter, waar ook
dames van HMC aan deelnemen.

Verder worden er intern een aantal ouders van JO8 opgeleid als spelbegeleider.

Er is voor ARAG certificering nog wel een hele weg te bewandelen. Zo is o.a. het steven om 95% van alle scheidsrechters binnen sv Hatto Heim gediplomeerd te hebben. Binnenkort zullen we daarom ook gaan inventariseren wie van de scheidrechters een cursus wil gaan volgen.

De certificering doen we in samenwerking met onze buurman vv Hattem. Ook zij gaan voor ARAG certificering. Deze samenwerking verloopt uiterst plezierig en geeft ons beiden de mogelijkheid om kennis en kosten (voor cursussen) te delen.

Als je ook spelbegeleider en/of scheidsrechter wilt worden meld je dan aan bij Klaas Koele (mail: koele570@kpnmail.nl of app: 06-20225476).

Met vriendelijke groet,

De scheidsrechterscommisie