eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

De carnavalskraker in Zalk

Op zaterdag 10 februari mochten de heren van Hatto-Heim 7 oefenen tegen een bekende tegenstander uit de kelderklasse: 
Zalk 3. In dit weekend van carnaval, het feest van zotheid, werd deze wedstrijd een regelrechte carnavalskraker.

In de voorbereiding naar deze wedstrijd bleek dat de selectie van Hatto-Heim 7 twee nieuwe (top)spelers heeft. 
Een terugkeer van de ‘verloren zoon’ Matthieu van Erven en het toptalent Karl Bastiaans. 
Deze laatste heeft in zijn transfer een Engels cursus afgedwongen. Dit vond hij zeer noodzakelijk gezien de internationale selectie. Als laatste willen we Mark Kroese bedanken. Deze rappe krullenbol was bijna vergeten dat hij op voetbal zat, maar gelukkig was hij van de partij.

Naast deze twee nieuwe vaste krachten gingen er ook drie ZZW´ers (zelfstandige zonder wedstrijd) mee. Dit was het carnavalstrio Rik van Erven, Joël van Piekeren en Ilkay Pluim. Door deze drie jonge krachten konden de ervaren spelers van Hatto-Heim 7 langzaam in shape komen veur de veutbal.    

Na de spannende finale van Sjinkie Knegt vertrok de 7e selectie naar Zalk. En hoewel Karel zich afvroeg “waar zijn mijn schoenen dan?” bleek al snel dat deze in het bezit waren onze coach Ernst Bouwmeester. Die door materiaalpech later instapte in de polonaise richting Zalk.

Bij Zalk maakte de Ernst de opstelling bekend. Jens van Keulen bewaakte het doel. Daarvoor stonden Christian Tijssen, Timo van ´t Hul, Karel Schoenaker en Maurice Groeneveld. Op het middenveld stonden Rik van Erven, Mark Kroese en Andy van Erven. De aanval bestond uit Joël van Piekeren, Matthieu van Erven en Ilkay Pluim. 
De wissels waren Mark Eilander en Tom Montrfrooij. Beiden waren het weekend ervoor nog bij de Dutch Open Darts. Waarbij Tom de kampioen werd van het darten zonder pijlen. Toch was deze winnaar niet te beroerd om de vlag op te pakken voor de eerste helft.

De eerste helft schoot Hatto-Heim uit de startblokken. In de 3e minuut was het al raak. Na een mooie corner van Andy kopte Joël de bal in het doel van Zalk. 0-1.Het leek alsof Zalk de vrijdagavondgoed had deurgezakt, want het begon onthutsend slecht. Met dank aan een halve ingreep van de keeper scoorde Matthieu in de 7e minuut zijn eerste van de wedstrijd. 0-2. En hoewel aanvoerder Karel nog probeerde Zalk een aansluitingstreffer te gunnen, maakt Matthieu in de 16e minuut de derde goal. 0-3. Toch bleek er enige onvrede te zijn over het functioneren van het middenveld. Deze jongens bleken beter te luisteren naar Johny Romein dan de coaching: “loop, loop, loop es effe door.” Dit doorlopen deden ze sowieso niet in de 26e minuut. Toen maakt Zalk de 1-3.
Gelukkig bleef Hatto-Heim goed aanvallen, maar Matthieu gebruikt zijn linkerbeen alleen om op te staan. We zijn dan ook benieuwd hoe hij zijn tent, caravan en huis van  ‘links naar rechts verbouwd’. Toch vond hij in de 31e minuut weer het netje. Na een perfecte assist van Joël stond er 1-4 op het scorebord. Hierna bleef het zevende aanzetten. Andy schoot vanaf de zestien, maar de keeper pakte deze bal zeer goed. De laatste actie van de eerste helft was van Timo. Met een prachtige ‘scendekker’ bal in de bosjes vloog er een zwerm Kneu vogels op. 

In de rust werden Karel en Matthieu gewisseld voor Mark en Tom. De dienstdoende reporter was niet bij de bespreking in de rust, want hij genoot van een welverdiende warme chocolademelk. Hiermee luisterde hij goed naar de waarschuwingen op onderkoeling tijdens carnaval.

De tweede helft begon lastig. Na een zoveelste ‘smerige’ overtreding van Timo kreeg Zalk een vrije trap. De bal lag op een gunstige plek, maar helaas ontbrak het een kwaliteit om deze kans om te zetten in een doelpunt. Plotseling kwam er een splijtende pass van Joel op Mark die hierdoor één op één stond met de keeper van Zalk. Hij kon niet afspelen, want er liep niemand mee. Toch schoof hij koelbloedig de bal langs de keeper. 1-5. 
Zalk had moeite met het dynamische middenveld en maakte een vervelende overtreding op Rik. Gelukkig was de waterdrager Robert snel ter plekke, maar in tegenstelling tot zijn zus had hij geen potje vet bij zich. Wel een wonderwaterzak. Vervolgens werd er door de assistent Richard ingegrepen. Zonder overleg en te vragen om advies wisselde hij Maurice voor Matthieu. Andy zakte naar de linksback en Joel naar het middenveld. 
Toen ontpopte de prins van het carnaval. Met weergaloze katachtige reddingen hield onze keeper Jens alles tegen. Tot driemaal toe mistte Zalk de rebound door uitstekend voetenwerk. Hij staat natuurlijk bekend om zijn smaak voor uitstekende carnaval muziek. Deze inspiratie kwam terug tijdens corners als hij schreeuwde: “Los, los, alles lekker los”. Helaas kon ook hij niet verhelpen dat Zalk voor de tweede keer scoorde. In de 73e minuut was het 2-5. 
Maar meteen was daar de wondergoal van Tom. Op een zeer bijzondere en unieke wijze scoorde hij in de 77e minuut vanuit een onmogelijke hoek. 2-6. De laatste minuten waren redelijk tam. Alleen Jens moest nog een keer in actie komen na een lichtelijke misser van Mark: “ik vergat te springen, nondeju”. Gelukkig was Jens weer ter plekke en pakte de bal. Na precies 90 minuten voetballen floot de, uitstekend fluitende, scheids af. Einstand 2-6.

Nadat Jens als man of the match was gekozen gaf hij duidelijk commentaar: “Ik dacht aan een kratje bier dat gaf mij veel plezier”. Ook Bouwmeester was zeer tevreden over het resultaat. Gezien de vele hits die vandaag voorbij zijn gekomen gaan we weer een gezellige avond tegemoet. Dus de kans is groot dat dit een wedstrijd is waar ik morgen niks meer van weet. Als laatste bedankte hij de gastspeler Rik, Joel en Ilkay voor hun inzet en conditie.

Tot slot  
Hatto-Heim 7 bedankt haar supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem , Administratiekantoor NonStop en GvK Supply Management. 

Volgende week speelt Hatto-Heim 7 om 13:00 thuis op sportpark ‘t Achterveen tegen Oene 5.
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim