eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Hatto Heim O19-2 - ZAC O19-3

Zaterdag 31 maart speelde Hatto Heim O19-2 de eerste thuiswedstrijd van 2018. Op het eigen Achterveen was ZAC O19-3 de tegenstander. De bezoekers uit Zwolle zijn de koploper met 9 punten uit 3 duels. Ook wisten zij in 3 wedstrijden al 21 keer het net te vinden. Hatto Heim heeft na 2 wedstrijden nog 0 punten. Wel was er uit de nipte nederlaag van vorige week vertrouwen geboekt omdat het spel goed was en er recht was op meer.

Hatto Heim was op Robin na compleet en begon met de volgende 11 namen aan de aftrap. Op doel stond zoals vertrouwd. Achterin speelden Max, Ryan, Luuk en Jefta. Het middenveld bestond uit Jeroen, Iven en Remon. In de voorhoede werd er gekozen voor Sander, Jens en Harmen.

De wedstrijd begon en zoals verwacht moesten de gasten uit Zwolle het spel maken. Hatto Heim loerde op de fouten en probeerde hieruit gevaarlijk te zijn. Echte kansen werden erin het begin van de wedstrijd niet gecreëerd. Wel wist Jens zijn man het bos in te sturen door de tegenstander achter het standbeen langs door de benen te spelen. Maar zoals al eerder benoemd waren het de Zwollenaren die bal hadden en Hatto Heim wat verdedigde. na een kwartier spelen was de eerste aanval voor Hatto Heim. Sander werd weggestuurd via de rechterkant en kon de bal voorgeven maar de bal was net te scherp zodat de doelman kon ingrijpen. Aan de andere kant wist ZAC een paar goede schoten op doel te lossen maar Jordy hield zijn doel. Hatto Heim liet ZAC er niet door heen komen. Dit door kleine overtredingen en tikjes uit te delen. Als dat niet werkte werden er andere sporten gecombineerd met voetbal. Sander wist a la Dennis van der Geest zijn tegenstander naar de grond te werken. Na 25 minuten een grote kans voor Hatto Heim. Vanaf de rechterkant gaf Jeroen een voorzet waar Jens de bal met de schouder naast het doel werkte. In de 35e minuut wist de aanvaller van ZAC de bal tussen 2 man door achter Jordy te schieten. Na de 0-1 kreeg Hatto Heim een paar kansen maar deze werden niet benut. Zo gingen beide teams  met 0-1 rusten.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. ZAC ging op zoek naar de 2e goal. Deze werd ook gevonden. De aanvaller van de uitploeg wist in de 16 weg te draaien bij Luuk en schoot de bal strak in de linkeronderhoek. Het leek ook nog 0-3 te worden. Een middenvelder van ZAC kreeg de bal in de 16 waar hij de bal breed legde waaruit zijn ploeggenoot scoorde. Echter stond de aangever buitenspel waardoor dit feestje niet door ging. Hatto Heim moest nu meer risico nemen om er nog een positief resultaat uit te halen. Iven kreeg de bal mee en schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied net over de goal. Door de spanning moest de verslaggever tijd maken voor een sanitaire stop. Op hetzelfde moment wist ZAC de 0-3 en de 0-4 te scoren. Hatto Heim wist ook te scoren. Vanaf de rechterkant gaf Jens de bal voor richting de ingevallen Noah. Hij miste de bal waardoor de doelman en de verdediger tegen elkaar opbotsten. Joshua kreeg de bal en die tikte de bal vanaf een meter de goal in. Vlak daarna scoorden de Zwollenaren weer. De speler van ZAC werd diep gestuurd en schoot de bal vanuit de lucht de goal in. Het slotakkoord was ook voor ZAC. Vanaf 20 meter werd de bal de goal in geplaatst. Uitslag 1-6.

Volgende week speelt Hatto Heim weer een thuiswedstrijd. Om 12:45 wordt er afgetrapt tegen Heino O19-3.  Tot volgende week!

Onze Hoofdsponsors

Jeugdsponsorgroep