eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

Hatto-Heim 6 - BAS 3

Op stille zaterdag trad het zesde zoals vorige week aangekondigd aan tegen BAS 3. 
Op voorhand zeker geen makkie, want hoewel hun resultaten de laatste weken wat minder zijn, 
hebben ze tegen de wat sterkere teams uit de competitie goede resultaten geboekt. 
Scherpte was geboden dus.

Het werd Otti weer niet makkelijk gemaakt deze middag, want van de zestien aangemelde spelers bleken er maar veertien aanwezig te zijn. Kolkie moest zich helaas afmelden met een liesblessure, maar grote afwezige was de jarige Bassie. Hij zou opzeker een plek in de basis hebben gekregen, maar hij was in geen velden of wegen te bekennen. Er werd flink gespeculeerd waar hij kon zijn, over de context van de speculaties zal ik verder niet uiteinden. Dat lijkt me het beste voor de betrokkenen. Gelukkig was de Plisie wel aanwezig en dus kon gestart worden met een prima basis.
Dat Pasen een tijd van wonderen is bewees Spuitzelf maar weer eens. Afgelopen donderdag verliet hij als geslagen hond het speelveld na een bijzonder ‘grove charge’ van Henkie en een ieder die aanwezig was die avond voorzagen het een aantal weken zonder hem te moeten stellen.
Maar een avondje bowling bij ‘t Heem (nogmaals bedankt voor de goede zorgen) had blijkbaar dusdanig effect op het gestel van de oude meester dat hij zaterdag weer herrezen was. Otti was dusdanig onder de indruk van dit wonder van ‘t Achterveen dat hij Ono passeerde en Spuitzelf in de spits posteerde. 

Björn K. blies de wedstrijd in gang en al snel bleek dat uiterste concentratie en scherpte geboden was deze wedstrijd. Want voetballen konden de polderboys wel. Maar gelukkig kunnen de geelblauwen zes dat ook wel, dus er was voldoende vertrouwen binnen het team op een goede afloop. En daar begint het toch bij. Na wat tactische steekspelletjes over en weer schakelde het zesde een paar tandjes op en zo nam de druk op het vijandige doel hand over hand toe.
Toch wachten de hattoheimers nog op een signaal vanaf de kant. Want op verzoek van de familie Tukkie werd gewacht met al te groot spektakel totdat zij voltallig aanwezig waren. Ze hadden dit keer zelfs buurman Anne meegenomen.
Toen het verlossende signaal kwam ging het zesde los. Met mooi combinatievoetbal werd de verdediging van BAS keer op keer opengereten en het kon dan ook niet lang duren eer de eerste treffer van deze middag zou vallen. De eerste corner van de wedstrijd was meteen raak. Op voorspraak van Tukkie ging Paulus mee om gevaarte stichten. Jordy krulde de bal naar de tweede paal en even leek het erop dat Paulus zou gaan scoren, ware het niet dat de keeper van BAS zijn vingers tegen de bal kreeg en zijn doel nog schoon wist te houden. De bal bleef echter binnen de lijnen en met een uiterste inspanning wist Paulus de bal achterover voor het doel te krijgen. En net als vorige week was spuitzelf er als de kippen bij om de bal in het net te werken.
Na de 1-0 gingen de mannen van het zesde door waar ze gebleven waren. Lekker combineren en kansen creëeren. Niet lang na de openingstreffer kreeg Buurman het op de heupen en met een prachtig schot met links krulde hij de bal in de linker bovenhoek. Familie Tukkie werd welhaast waanzinnig van vreugde van hetgeen ze voorgeschoteld kregen en ook de dames van Westing en Plisie klapten hun handen stuk.
BAS probeerde van alles, maar de achterhoede neutraliseerde bijna alles wat de tegenstander probeerde. En als dat niet lukte was daar altijd weer Nick. Zaterdag weer zo scherp als een mes.

Af en toe werden de tegenstanders hun eigen helft opgejaagd en bij één van die momenten zag Paulus kans om de bal met een vakkundige sliding (in het kader van geef jezelf ook eens een pluim) van zijn tegenstanders schoen te snoepen. Daarbij lukte het tevens om de bal in één voetbeweging bij Spuitzelf te krijgen. Die nam aan draaide, zette zijn kont erin en draaide nog wat en leverde in bij de Buurman. Deze stak de bal listig tussen twee verdedigers door, waardoor de bal bij Eitje terecht kwam, die slim uit de rug was weggeslopen. Eitje bleef koel, dat is ook het beste voor een ei zoals u weet, en schoof de bal eenvoudig langs de keeper. Met een comfortabele drie nul voorsprong ging een ieder rusten.
De tweede helft was van het zelfde laken een pak. De geelblauwen domineerden de wedstrijd en BAS bleef loeren op kansen en mogelijkheden. Maar de hattoheimers waren niet van plan om een doelpunt weg te geven. Een keer de nul houden is ook weleens fijn en dat zou ook meer dan recht doen aan de vorm waarin Nick steekt op dit moment.
Wessie die al een tijdje droog stond, in ieder geval qua doelpunten maken, werd op het hart gedrukt dat het wel weer eens tijd werd voor een doelpuntje. Desgevraagd gaf hij aan zijn doelpunten liever te bewaren voor belangrijkere momenten, met andere woorden de ruime voorsprong noopten hem niet tot het aanspreken van zijn scorend vermogen.
Maar goed vrouw en kinderen stonden te kijken en dan wordt toch van je verwacht dat je iets extra’s laat zien. Hij strelende hand over zijn hard en wist twee keer het net te vinden.
Camaro stond inmiddels te trappelen om het veld in te gaan, Ono had Spuitzelf inmiddels al vervangen, maar wist niet wie hij eraf moest halen. Paulus deed niet moeilijk en dus kwam Camaro centraal achterin te spelen. Hij deed dat met verve, die man heeft toch een trap waar menigeen een puntje aan kan zuigen.
Toch bleef Nick niet blij, want bij één van de sporadische plaagstootjes zag BAS toch kans om van de hatelijke nul af te komen. Helaas was het weer niet gelukt om zijn doel schoon te houden, e.e.a. volledig buiten zijn schuld om welteverstaan.
Bij 5-1 verwachtte de vele aanwezigen inclusief familie Tukkie, blijkbaar dat er niet veel meer op stapel stond en dat de spanning bij de hoofdmacht groter was. En eerlijk is eerlijk, dat was ook zo.
Toch misten zij nog een goal van de Buurman, een prachtige carambole tussen keeper en paal. En de rentree van Van Weeghel niet te vergeten.
Van Weeghel is voorzitter van de Anti-kunstgras campagne en weigert derhalve pertinent om op onecht gras te spelen. De boerenzoon gruwelt zelfs al bij de gedachte en dat is natuurlijk wel te begrijpen als je van kleins af aan bent op gegroeid tussen het grasland. Die heerlijke geur van versgemaaid gras in de lente is niet na te bootsen met het namaak spul. Otti had nog een kleine verrassing in petto voor hem, want hij mocht linksbuiten starten. Van Weeghel schrok hier eerst een beetje van, wat de boer niet kent....., maar kweet zich meer dan goed van zijn taak. Hij slingerde bij vlagen door het vijandelijke doelgebied en zag bijna nog kans om te scoren. Helaas lukte dat niet, maar hij stond wel aan de basis van een strafschop voor de geelblauwen. De Buurman kreeg de bal ingespeeld door Van Weeghel en werd daarna onreglementair naar de grond gewerkt. Ippon zei Björn K., daarbij resoluut naar de stip wijzend.
Jordi werd bereid gevonden om dit klusje te klaren. Maar of het nou kwam door alle consternatie die ontstond na het toekennen van de strafschop, de polderboys waren het er logischerwijs niet mee eens en de frustratie van de zoveelste nederlaag deed de rest, of doordat de vermoeidheid van wederom als rechtshalf dazen langs de zijlijn, of vanwege de teleurstelling dat de familie Tukkie het niet de hele wedstrijd volhield langs de lijn. Joost mag het weten. Aan de aanloop lag het niet. Maar Jordi zag kans om met een prachtige trap de bal bij vader Tukkie in de nek te leggen, die inmiddels bij het eerste aan de lijn stond. Hoog over, kans verkeken dus. Dit tot groot plezier van zijn medespelers. 6-1 was ook een prima uitslag en levert ook drie punten op.
Volgende week speelt het zesde in het voorprogramma van het vlaggenschip om half drie thuis tegen ASVD, een laagvlieger, dus de druk van een verplichte overwinning zit erop. Hoort zegt het voort.
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim