eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

Hatto Heim O19-2 - Heino O19-3

Zaterdag 7 april speelde Hatto Heim O19-2 de 4e wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Tegenstander was Heino O19-3. Hatto Heim hoopte van de dodelijke 0 af te komen. Heino kon bij een overwinning uit de gevarenzone kruipen.

Tijdens het voorbereiden liep het niet zoals het zou moeten gaan. In de materialenkast lag slechts 1 bal. Er moest een oplossing worden gezocht. Gelukkig konden we ballen lenen van de O15-2. Klaas bedankt! Verder hadden een paar jongens een mooie uitdaging om de cornervlaggen in de grond te krijgen. De gaten waren namelijk te groot waardoor de vlaggen op de grond lagen. Dit moest op een eigen huis&tuin manier worden opgelost.

Nu de opstelling. De selectie was vandaag compleet waardoor er 3 spelers op de bank konden gaan zitten. Op goal stond Jordy. In de achterhoede begonnen Max,Luuk, Ryan en Tom. Op het middenveld speelden Jeroen, Iven en Remon. In de voorhoede werd er gekozen voor Jens, Robin en Harmen.

Over de eerste 25 minuten kan ik kort wezen. Beide teams konden niks creëren waardoor de bal veel op het middenveld bleef hangen waardoor de beide keepers van het prachtige lenteweer konden genieten. Na 25 minuten de eerste kans voor de thuisploeg. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Jens terecht. Hij gaf het schot helaas te weinig power mee waardoor de bal in de handen van de doelman rolde. Een paar minuten weer een grote kans Hatto Heim. Een verdwaald schot van Iven kwam bij Harmen voor de voeten. Hij gaf de bal wel voldoende kracht maar te weinig precisie waardoor de bal in het zijnet beland. Hatto Heim leek los te komen. Jens stuurde Jeroen weg die de bal weer terug gaf aan Jens. Die tikte bal naar Iven. Hij gaf de bal aan Harmen die de bal voor hem klaar legde. Helaas ging het schot over. Een welbekende voetbalwet is als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet. De linksbuiten van Heino slalomt door de verdediging heen en schoof de bal in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft ging Hatto Heim op zoek naar de gelijkmaker. Uit een vrije trap kwam de bal in de 5 meter bij Sander terecht. Hij schrok van de bal en schoot de bal naast. Heino kreeg ook een paar kansen maar door goed keeperswerk bleef het 0-1. Tot de 60e minuut. De aanvaller van Heino wist voor Jordy te komen en schoot de bal rustig binnen. Hierna was het geloof weg bij Hatto Heim en Heino scoorde nog 1 keer. Hier bleef het bij omdat Jordy de schade beperkt hield. Eindstand 0-3.

Volgende week is Hatto Heim vrij. Daarna speelt Hatto Heim een uitwedstrijd in Westenholte. Tegenstander is WVF O19-3. Aanvang is 10:45.

Onze Hoofdsponsor

Jeugdsponsorgroep