eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

Goede teamprestatie houdt Hatto -Heim 7 op kampioenskoers

Hatto-Heim 7 boekte afgelopen zaterdag een mooie en verdiende overwinning op Owios 7. 
Door een goed opgezet en uitgevoerd spelplan wisten ze in Oldebroek 3 punten op te halen. 
Op een veld dat qua vlakheid niets onderdeed voor de Utrechtse Heuvelrug, 
stond Hatto-Heim bij rust met 0-2 voor. 
Na rust werd er nog drie keer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in 1-4.

Afgelopen week zorgde niet alleen de afgeronde speelronde voor de nodige veranderingen in de stand van zaken in de 6e klasse -18. Door een administratieve wijziging veranderde namelijk midweeks het puntenaantal en het doelsaldo van Hatto-Heim 7 al. Heerde 2 heeft namelijk de handdoek in de ring gegooid. Alle uitsagen tegen Heerde 2 vervielen daardoor in de competitie. Voor onze geel-blauwe trots betekende dit drie punten in de min en 8 doelpunten minder in de plus. Doordat deze 8 doelpunten die niet meer telden, viel Tom Dekker een aantal plaatsen terug in de topscorerslijst. Hij wist namelijk op 18 november 2017 nog drie keer tegen hen te scoren. Dit alles zorgde er natuurlijk voor dat het 7e extra gemotiveerd was een goede uitslag neer te zetten.

Hatto-Heim 7 wilde niets anders dan winnen en drie punten toevoegen. De naam van Owios doet vermoeden dat zij dezelfde wens hadden. Het zou dus geen makkie worden. Met de thuiswedstrijd tegen Owios in het achterhoofd, waar we met vlagen overrompeld werden, moesten we met een goed plan van aanpak komen. Owios bleek destijds niet alleen goed te kunnen voetballen maar had ook een erg fysieke ploeg. Aanvoerder Mark Eilander wees de mannen voor de wedstrijd erop dat we compact moesten voetballen en niet te hoog druk moesten zetten. Dit zou de enige manier zijn om de groen-witten te bestrijden. En dit bleek waar te zijn.

De opstelling van Hatto-Heim 7 bestond uit de volgende 11 jonge goden: Jens van Keulen onder de lat. Achterin stonden vanaf rechts Christian Tijssen, Karel Schoenaker en terug van weggeweest Leroy Bouwmeester, aan de linker kant stond Maurice Groeneveld. Op het middenveld stonden Andy van Erven, Mark Eilander en Sven Lindeboom. De basiself werd gecompleteerd door de volgende drie aanvallers: Nicky v/d Berg, Tom Montfrooij en Jack v/d Hooff. Op de bank namen Timon Bergsma, Arjan Fiechter, Mark Kroese, Matthieu van Erven en Timo van ‘t Hul plaats. De beste stuurlui die aan wal stonden waren deze zaterdag: Ernst Bouwmeester, Richard van Hoorn  & Robert Eisema. Het aantal meegereisde supporters viel een beetje tegen. We willen desondanks Daniël u/d Bulten vriendelijk bedanken voor zijn loyaliteit en support. Als je Hatto-Heim 7 zelfs achterna reist naar Oldebroek dan moet je wel een hele lege agenda hebben, dacht menigeen. Zelfs Wim Geerts, die sinds de thuisoverwinning van HH-7 op Wapenveld 2 supporter van ons team is, bleef achter in Hattem.

Ondanks de mooie instructies van aanvoerder Mark begonnen het 7e wat chaotisch aan de wedstrijd. Het was Owios dat meteen liet zien dat er zeker voetballend vermogen aanwezig is. Doordat er te hoog druk werd gezet kwamen ze gemakkelijk aan voetballen toe. Dit leverde geen kansen op. Na 10 minuten stond het vervolgens als een huis bij Hatto-Heim. De linies werden kort op elkaar gehouden en Owios mocht achterin het spel maken. Ze wisten zich geen raad met deze geboden ruimte en gingen vol enthousiasme over op het spelen van lange ballen. Dit leverde ze de hele eerste helft welgeteld 0 kansen op. Waar het 7e het doorgaans van enthousiast, ambitieus en oogstrelend voetbal moet hebben, was het deze zaterdag een ander verhaal. Er werd vooral hard voor elkaar gewerkt en zakelijk gevoetbald. Het balletje werd goed van linie naar linie gespeeld op zoek naar de ruimte achter de verdediging van Owios. Want dat was de plek waar deze zaterdag de mogelijkheden lagen.  Mogelijkheden lagen er vrijwel niet bij Hatto-Heim in de verdediging. Vooral Leroy viel op door met jeugdig enthousiasme veel lange ballen weg te werken. Samen met Karel zorgde hij ervoor dat de eerste helft de 0 werd gehouden. De van een blessure terugkerende Leroy hield het conditioneel na 28 minuten voor gezien. Het was Timo “ik voetbal vaker niet dan wel” van ’t Hul die zijn plaats mocht innemen.

Het was linksbuiten Nicky v/d Berg die de eerste helft de meeste kansen had om veranderingen aan te brengen op het scorebord. Daarom besteed ik met alle liefde deze gehele alinea aan deze Hollandse jongen met het uiterlijk van een Wit-Russische plattelandsjongen. De eerste mogelijkheid die Nicky kreeg kwam voort uit een vrije trap die Mark op het hoofd van Nicky legde. Zijn kopbal verdween net voorlangs de 2e paal. Nog geen vijf minuten later kwam een afgeslagen bal op het randje van de 16 voor de voeten van Nicky, de jongen waar men van vermoedt dat hij geen binnenkant voet heeft. Met buitenkantje links schiet hij de bal werkelijk prachtig over de keeper van Owios die net iets te ver voor zijn goal stond. 0-1 voor de geel-blauwen. Helaas voor Nicky was dit het meeste positieve gedeelte van deze alinea. In het restant van de tweede helft kreeg Nicky nog twee 100 % kansen. Na twee goede aanvallen over rechts wist hij helaas voor een leeg goal twee goede voorzetten van Sven en Christian niet in het doel te werken. De eerste kans werd net voor de doellijn door de keeper gepareerd. De tweede kans verdween ruim naast goal. Erg jammer, maar mooi om te zien dat er zoveel kansen werden gecreëerd en dat Nicky zoveel vrij stond. Zoals Leroy zou zeggen: “je moet er maar staan”. En zo is het!

Met een 0-1 voorsprong gingen beide ploegen naar de kleedkamer. Waar zich een bijzonder tafereel afspeelde. Na 3 minuten was namelijk de speech van Ernst Bouwmeester al weer over. Iedereen die Ernst Bouwmeester kent weet hoe bijzonder dit is. Er heerste tevredenheid. Allereerst doordat het voetballend er goed uitzag. Maar vooral ook over de rust en stilte die heerste doordat Ernst weinig woorden gebruikte om ons klaar te maken voor de tweede helft van de wedstrijd. Er werden enkele wijzigingen doorgevoerd door Ernst Bouwmeester en Richard van Hoorn. Arjan Fiechter begon op de linksback positie. Maurice verschoof naar het centrum van de verdediging. Hij verving Karel, die nog in de opbouwfase zit na zijn blessure. In de aanval nam Timon de plek over van Tom en Mark verving Nicky. De goed spelende Jack bleef op de rechtsbuitenpositie staan.  
De tweede helft begon wat onwennig ondanks een grote kans voor Timon Bergsma in de 47e minuut. Door wat onoplettendheid in de verdediging van Owios, kon hij van zo’n 30 meter vrij opstomen richting het goal van Owios. Zijn lage schuiver in de onderhoek mistte de kracht om de keeper te verschalken en de 0-2 op de borden te zetten. Daarna was het vooral Owios dat met een combinatie van een 3-4-3 en een 3-3-4 opstelling Hatto-Heim 7 wist terug te dringen. Dit zorgde voor een paar chaotische momenten voor het goal van Jens van Keulen. Maar gelukkig bleef het 0-1 en wist Hatto-Heim zelfs op 0-2 te komen. Mark Eilander wist een geblokt schot van Andy van Erven in tweede instantie van zo’n meter of 7 koelbloedig langs de keeper te rammen. Er onstond wat meer rust in het spel van Hatto-Heim. Waar nog steeds de nadruk op het verdedigen lag. Na zo’n uur spelen kwam Matthieu erin voor Jack. Het was Matthieu dat samen met de rest vooral in de omschakeling gevaarlijk moest gaan worden.

Na zo’n 65 minuten zagen we sinds lange tijd de echte Timo van ’t Hul weer. Op zo’n 20 meter van ons goal ging hij een goed en hard duel aan met de spits van Owios. Omdat hij per ongeluk, zonder enige vorm van twijfel, zijn knie in de knieholte van de tegenstander plantte ging de robuuste spits van de tegenstander neer. De aanval werd door deze manoeuvre door Timo vakkundig beëindigd. Helaas wist de aanvoerder uit de vrije trap die volgde Jens van Keulen met een keurige krul te verrassen. De 1-2 stond op de borden. Met nog zo’n 25 minuten te spelen leek het toch nog spannend te gaan worden.

Gelukkig bleef deze spanning achterwege. Door twee razendsnelle en goed uitgespeelde aanvallen wist Hatto-Heim binnen 10 minuten na de 1-2 de 3 punten veilig te stellen. Beide aanvallen liepen via de linkerflank. Twee keer ging Mark Kroese de hort op. De eerste keer wist hij de bal keurig af te leveren bij Timon Bergsma. Die na wat gedraai net voor de keeper de 1-3 wist te scoren. De 1-4 was een aanval over schijven. Mark Kroese werd door Sven met een steekbal de hoek in gestuurd. Veel groenhemden dachten aan buitenspel. Maar het was de keurig en soeverein fluitende scheidsrechter die door liet spelen. Mark Kroese legde de bal op de hoek van de 16 vervolgens terug op de inmiddels ingelopen Sven, die op het goal afliep en de bal panklaar neerlegde voor Mark Eilander. Met een verwoestend schot schoot hij de 1-4 binnen. 
Iedereen van Hatto-Heim was opgelucht en had zin in bier. Iedereen van Owios was ook opgelucht en had ook zin in bier. De opluchting bij Owios zat hem vooral in het feit dat je met een 1-4 achterstand een goede reden hebt om de wedstrijd vroegtijdig door de scheids te laten beëindigen. En dat deden ze dan ook. Na 80 minuten floot de scheids, met goedkeuring van beide aanvoerders, af. Met drie punten en een puike teamprestatie op zak, ging een groot deel van het 7e genieten van de 0-3 overwinning die het vlaggenschip zou gaan boeken op VV Hattem. Er rest mij niets meer te zeggen dan: “goed voorbeeld doet volgen”.

Tot slot  
Hatto Heim 7 bedankt supporter Daniël u/d Bulten, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management. 
Volgende week speelt Hatto-Heim 7 tegen SEH, de nummer 10 van de competitie. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur op sportpark ’T Achterveen. We hopen dat naast Daniël dan ook de rest van onze trouwe supporterskern weer aanwezig zijn. Tot volgende week!
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim