eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Hatto-Heim 6 – ASVD 7

Zoals u in het voorgaande verslag heeft kunnen lezen mochten de mannen op de dag van de plaatselijke derby fungeren als voorprogramma. Waar doorgaans het voorprogramma op het hoofdveld plaatsvindt, bleek dit nu op veld 2 te gebeuren. Of dit te danken was aan de invloed van de voorzitter van de anti-kunstgras campagne of dat de veldmeesters verwachtten dat er bij het 5e meer spektakel te verwachten viel, werd niet helemaal duidelijk.

Wat wel duidelijk was, was dat het weer een stuk beter was dan de vorige wedstrijd tegen de mannen uit Dronten. Waar deze toen in de stromende regen werd gespeeld, scheen er nu een zonnetje en liep de temperatuur lekker op.

Tel daarbij op de brede selectie en de goede resultaten uit de voorgaande wedstrijden en alle voortekenen waren aanwezig voor  wederom een positief resultaat.

Otti had wederom een pittige taak aan het in elkaar leggen van de puzzel die ook wel de opstelling genoemd wordt, maar uiteindelijk wist hij dit toch voor elkaar te krijgen.

Omdat de wedstrijd voorafgaand aan die van Hatto-Heim 6 wat uitliep kon Björn K niet stipt om half 3 de wedstrijd in gang fluiten.  Met enige vertraging lukte het dan toch en de mannen van ASVD brachten de bal aan het rollen.

Al snel bleek dat het 6e zijn dag vandaag niet had. Of dat aan het weer lag, de spanning van de plaatselijke derby of aan de vele supporters langs de lijn werd niet duidelijk.  Het gebruikelijke combinatievoetbal kwam maar niet op gang en ASVD kon, bij dit spelniveau, goed meekomen. Gelukkig kan er dan echter altijd nog gerekend worden op individuele klasse. Bij één aanval over vele schijven wisten Jordy en Ono de verdedigers van ASVD volledig dol te draaien. Hierna was het voor Ono een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten. Even later leek hij zelfs de 2-0 binnen te koppen maar via de paal stuiterde de bal weer het veld in. Schuur dacht deze bal vervolgens vol overtuiging binnen te kunnen schieten (dit omdat het stiften niet meer is wat het is geweest) maar behalve voor de eekhoorns in de bomen bij de cornervlag was er verder weinig gevaar voor ASVD bij deze poging. Ook twee verdere pogingen van Schuur leiden helaas niet tot succes. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft afgezien nog van een grote kans voor de linkerspits van ASVD. Bij een van de weinige uitbraken dacht hij te gaan scoren, maar Nick wist deze poging vakkundig te pareren. Zo werd de rust bereikt met een magere 1-0 en stonden de gezichten, ondanks het mooie weer, toch niet echt vrolijk.

Otti besloot in de grijpen en haalde Schuur, Bassie en Jordy naar de kant zodat Paulus, Paddy en Spuitzelf het spelbeeld mochten gaan proberen te kantelen.

En inderdaad leek dit het geval te zijn. ASVD werd vastgezet op de eigen helft en de eerste kansen dienden zich aan. Welke ook, geheel in lijn met de eerste helft, vakkundig gemist werden.

Uiteindelijk was het Wessie die het niet langer meer kon aanzien. Hij draaide zich na een knappe actie de 16 meter binnen waarna hij dacht te kunnen uithalen. Alleen bleek de voorstopper van ASVD hier niet aan te willen meewerken. Sluw als Wessie is, ging hij naar de grond en Björn K. kon niet anders dan een penalty toe te kennen.

Aangezien Jordy gewisseld was en op kousevoeten langs de lijn zat, besloot Wessie zelf de penalty maar te nemen. Beheerst schoot hij de bal in de rechter beneden hoek, de keeper volledig kansloos latend.

Spuitzelf vond het bij 2-0 wel weer voldoende en hij besloot zichzelf maar weer te wisselen voor Jordy. Jordy baalde er nog steeds van dat hij de penalty niet had mogen nemen dus nam hij bij een van de vrije trappen (op 35 meter van de goal!) plaats achter de bal (vader Tukkie dook alvast weg want hij had nog steeds last van zijn nek van vorige week).  En hoewel Jordy het doel niet raakte kwam hij al dichterbij dan bij de penalty van vorige week.

Gebeurde er verder nog iets in de tweede helft hoor ik u denken. Jazeker, zo was daar de rentree van Bob. Hij had eindelijk vrouwlief ervan overtuigd dat voetbal een hele veilige sport is en dat een blauw oog, gescheurde wenkbrauw of een voetblessure gewoon domme pech is. Nadat hij thuis plechtig had beloofd om niet weer gehavend van het voetbalveld thuis te zullen komen, mocht hij eindelijk ook zijn opwachting maken. En inderdaad, hij haalde ongeschonden het eindsignaal.

Verder was er nog een opmerkelijke actie van Paulus te bewonderen. Daar waar deze noeste werker in de verdediging niet vaak op een foutje is te betrappen, ging hij nu toch bij één van de sporadische aanvallen van de tegenstander flink de mist in. Hij zou later verklaren dat dit kwam omdat hij de hele ochtend met een kruiwagen had lopen sjouwen en dat daardoor zijn draaicirkel iets groter was geworden dan normaal. Gelukkig bleef deze actie zonder nare gevolgen voor Nick.

Björn K. zag het geploeter van beide elftallen met lede ogen aan en vond het na 90 minuten wel welletjes waarna hij floot voor het einde van de wedstrijd. Hiermee ook Nick blij makend want voor het eerst deze competitie slaagde hij erin om de nul te houden.

Komende dinsdagavond (ja, u leest het goed) mogen de mannen van het 6e zich alweer melden voor de inhaalwedstrijd tegen Dos Kampen 7. Het belooft een spannende topper te worden waarbij de winnaar in de top van het klassement blijft meespelen. Wel zal er dan uit een ander vaatje getapt moeten worden dan de laatste wedstrijd, want anders wordt het een hele zware opgave.

Onze Hoofdsponsors

Jeugdsponsorgroep