eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

DOS Kampen 7 - Hatto-Heim 6

Zoals al aangekondigd mochten de mannen van het zesde afgelopen dinsdag 
in de avond aantreden voor een potje voetbal tegen directe concurrent DOS Kampen 7.
Zo zwaar als de geelblauwen de wedstrijd vooraf hadden ingeschat, 
zo zwaar werd het potje ook. 
DOSK is qua gemiddelde leeftijd misschien iets ouder dan Hatto Heim zes, maar voetballen kunnen ze opzeker minstens zo goed.

Waar Otti de laatste weken lastige puzzels te leggen had vanwege het grote aantal aanmeldingen, zo lastig was de puzzel deze avond vanwege het gebrek daaraan. Gelukkig waren Jurgen en Stephan van het vijfde bereid om de gelederen te versterken en dus kon toch begonnen worden met een volledig elftal.

Dat het een pittig potje zou worden lag overigens niet alleen aan de tegenstander, als wel aan het veld. Dat plaatselijk bekend staat als Bon Bini Beach Kampen. Welhaast niet te doen, maar goed klagen helpt niets en ook de keerls van DOSK hadden daar last van. Van meet af aan lieten de poelenten (bijnaam van dos spelers, voor wie dat nog niet wisten) blijken dat dit potje hen ook menens was. Over het hele veld werd steeds met twee of drie man flink druk gezet, wat resulteerde in zeer weinig balbezit voor de geelblauwen in de eerste helft. Bovendien lieten de oude meesters op het middenveld zien dat zij het nog verre van verleerd waren. Voor zover het lukte op het strand lieten zij de bal makkelijk rondgaan en draaiden ze een mooi carrouselletje met een man of vier. Het kostte de hattoheimers een minuut of tien om hier wat grip op te krijgen. Otti stuurde Paulus een linie naar voren en posteerde de Plisie en Stephan tegenover de twee spitsen van DOSK. Met hun snelheid en pitbullmentaliteit moesten zij die klus wel kunnen klaren zo was de gedachte. Dat lieten ze de resterende 85 minuten ook zien.
Door deze omzetting kreeg Hatto Heim meer grip op de tegenstander en het zorgde ervoor dat DOSK uiteindelijk niet verder kwam dan een enkel plaagstootje waarvan Nick niet onder de indruk was. 
Eigenlijk was het een heerlijk zomeravondpotje zoals die doorgaans op een willekeurige camping in den lande wordt gespeeld, maar dan van iets hoger niveau en met iets meer intensiteit. Beide teams lieten af en toe de tanden zien en speelden op het randje van het toelaatbare. Het lastige voor de geelblauwen was alleen dat de scheidsrechter van dienst verschillende interpretaties hanteerde van wat voor beide partijen toelaatbaar was. Vlogen bijkans de geelblauwe ledematen door de lucht, dan was dat toelaatbaar voor DOSK. Maar een geelblauwe vinger die amper contact maakte met een tegenstander (denk aan de prachtige schildering van Michelangelo in de Sixtijnse kapel in Vaticaanstad) werd direct bestraft met een vrijeschop tegen. Ik kan wel een heel verslag schrijven alleen over deze man, maar ik zal u die lap tekst besparen en mijzelf het herbeleven van de frustraties om zoveel onrecht. Hij was niet best zullen we maar zeggen. Mocht u hier toch meer over willen weten, dan verwijs ik u gaarne door naar Jurgen die hierover ook nog wel een boekje open kan doen. Zo niet een onbestraft gebleven ei op zijn enkel kan laten zien als bewijs van de kennelijke partijdigheid van de man in het zwart. Al met al toch nog behoorlijk wat tekst, excuus daarvoor.

Voor de rust kwam Hatto Heim, mede dankzij DOSK niet aan vakkundig aanvallen toe en verder dan enkele mogelijkheden uit een corner kwamen ze dan ook niet. Enige smet op de eerste helft was het uitvallen van Wessie, hij is niet zo’n strandganger was zijn verklaring.

In de rust vonden wat wisselingen plaats, bij het zesde kwam Ono binnen de lijnen, niet veel later gevolgd door Vlo. En bij DOSK verlieten enkele ‘oudjes’ (met respect geschreven) moegestreden de arena.
Door deze wisselingen kantelde het wedstrijd beeld 180 graden. De tweede helft dicteerde Hatto Heim en was het DOSK dat in de verdrukking kwam en zich moest beperken tot tegenhouden.
Vanaf minuut 46 bestormde de geelblauwe armada het vijandelijke doel, maar corner na corner leverde nog geen resultaat op. Stephan en Ono en Klasie en wie eigenlijk niet probeerde de bal in de touwen te werken, maar erg succesvol waren ze helaas niet. Het dichtstbij in deze fase kwam nog wel Bobbie die met een soort van halve omhaal de keeper kansloos liet, maar helaas net te hoog mikte. Gelukkig voor Wendy haalde hij overigens weer ongeschonden de douche, het gaat de goede kant op met hem. 
Jurgen deed ook steeds nadrukkelijk van zich spreken en was een ware plaaggeest voor zijn tegenstanders. Met kunst en vliegwerk en een enkele hand en/of arm hier en daar (overigens niet in de ogen van de man in het zwart) wisten ze hem van scoren af te houden. Toch voelden de hattoheimers dat het goed ging komen deze avond. De druk werd erop gehouden en de verdedigende taken werden scherp en geconcentreerd uitgevoerd. DOSK probeerde het zesde er steeds met ballen in de diepte uit te counteren. Maar Plisie, Stephan en Otti waren niet voornemens om te capituleren en uiteraard was Nick ook weer super scherp. 
Halverwege was het dan uiteindelijk raak. De zoveelste corner werd voor de goal gebracht en na slordig uitverdedigen kwam deze voor de voeten van Skuurtie. En binnen een tel besliste hij, naar eigen zeggen op scherp gezet door verslag van afgelopen zaterdag (welke overigens op naam kwam van onze reserve verslaggever, evenals het verslag van komende zaterdag trouwens. Dan weet u dat maar vast en hij ook) om de bal beheerst met de binnenkant binnen te schuiven. En zo gebeurde. Keeper kansloos en een mooie stand op het scorebord.
Het spelbeeld veranderde niet, al zorgde Otti in de slotseconden nog voor enkele overslaande geelblauwe harten door Nick te trakteren op een onvervalste strandbal. Gelukkig was Nick op zijn qui-vive en wist hij een late gelijkmaker te voorkomen.
Goedgemutst en dankbaar voor de buitengewone inzet van Jurgen en Stephan kon het zesde de kleedkamer opzoeken, want door dit resultaat zijn ze stiekem naar de koppositie van de ranglijst gestegen. Maar goed alles kan nog gebeuren in deze klasse, te beginnen met komende zaterdag als het zesde in de uitwedstrijd tegen SVI 6 weer bij 0-0 begint.

 

Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim