eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

C.S.V.'28 3 - Hatto-Heim 6

Afgelopen zaterdag speelde het zesde uit bij CSV op welhaast het lelijkste sportpark van de regio, maar dat terzijde. Otti genoot van een welverdiende vakantie en dus mocht Paulus de honeurs waarnemen. Op papier kon hij kiezen uit een prima stel spelers, dus stond er bij aanvang een prima elftal op het veld waarmee de wrange nasmaak van de zeperd van vorige weggespoeld moest worden.

Het begin zag er veelbelovend uit, want binnen drie minuten stond het al 0-1. Ono wist een corner binnen te knikken, dat was een mooie opsteker. Maar al snel werd duidelijk dat het een lastige middag zou worden voor de geelblauwen. Net als vorige week haalden ze geen moment hun gebruikelijke niveau. Ze leken het voetbal haast verleerd. En zo kwam het dat na een zondagsschot in de kruising en dom balverlies tegen een 2-1 achterstand aangekeken werd in de rust. Ondanks het abominabele spel werden toch legio kansen gecreëerd, maar de keeper van CSV bleek vaak een hinderlijke sta in de weg. Wat de hattemers ook probeerden, de bal leek niet meer in het juiste net te willen ploffen.

In de rust werd de te hanteren tactiek nog even doorgenomen en drukten de spelers elkaar op het hart dat alleen kalmte hen kon redden. Dus werd het leder na rust rustig rond getikt en de stormloop richting goal van CSV steeds vakkundig voorbereid.
Het zag er zowaar goed uit en de keeper van CSV zou spoedig aan de immense druk bezwijken zo leek het.
Zo leek het inderdaad, want de bal plofte er pardoes aan de andere kant nog twee keer in. Dus in plaats van orde op zaken te stellen voltrok zich een debacle van grote orde. Het zesde was ineens bezig het zwaarbevochten kampioenschap om zeep te helpen.

Een waar slotoffensief met vier man voorop leidde alleen nog tot een treffer van Paulus, meer zat er wel in maar kwam er gewoon niet uit bij de mannen.
Het ongeloof was groot na de wedstrijd, de stilte in de kleedkamer oorverdovend. Je kon een spelt horen vallen in het heelal. Wat een deceptie. Er werd gezocht naar antwoorden, maar die werden niet gevonden. Het was te flegmatiek, het venijn (de echte wil om te winnen) ontbrak. Hoe dat kan in deze fase? Wie het weet mag het zeggen, de geelblauwen lijken zichzelf de das te hebben omgedaan in de race om het kampioenschap. Niets is onmogelijk natuurlijk, feit is wel dat ze nu afhankelijk zijn van een misstap van de kanaries. En dan nog moeten ze eerst maar eens zien om zelf weer een wedstrijd te winnen, het geloof in die beide zaken is op dit moment even heel ver te zoeken bij het zesde.
Maar goed lange tijd om te treuren hebben ze niet, want zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander. Genemuiden 9 komt naar 't Achterveen. In Genemuiden speelde het zesde een knotsgekke wedstrijd waarin een 3-1 achterstand werd omgebogen tot een 4-6 overwinning. Met de avondvierdaagse in de benen zal het mogelijk nog niet meevallen, maar er zit niets anders op dan de rug te rechten en er weer vol voor te gaan en dan zullen we zien waar het schip strandt.

Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes deze middag hoor ik u denken? Die waren er zeker. Zo mocht Luca na lange tijd van blessureleed zij rentree maken. Mooi om hem weer terug te zien op het veld. En dan was daar natuurlijk nog de overwinning van ons vlaggenschip, al dan niet op scherp gezet door ons vorige verslag.

Maar het grootste lichtpunt van deze zaterdag was uiteraard het kampioenschap van het vijfde. Zij hebben het hele seizoen hun klasse gedomineerd en werden met goed voetbal terecht gekroond tot kampioen. Via deze weg feliciteren wij de mannen van harte, hulde!!

Onze Hoofdsponsors

Jeugdsponsorgroep