eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

 

 

 


Evenementen

Event StartEvent EndTitle
22-9-2018 09:00 22-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
22-9-2018 14:30 22-9-2018 16:30 Oene - Hatto-Heim
28-9-2018 20:00 28-9-2018 22:30 klaverjassen in ons clubhuis
29-9-2018 09:00 29-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4

Nieuws

Hatto-Heim 7 wint met ruime cijfers van WHC 7


Op een zonovergoten sportpark ’t Achterveen heeft Hatto-Heim 7 afgelopen zaterdag afgerekend met subtopper WHC 7. 
In een zeer vermakelijk en attractief eerste half uur stond er al een score van 4-0 op de borden. 
Na rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht met 1-1. 
Tel deze uitslagen bij elkaar op en je krijgt een prima 5-1 overwinning voor de geel-blauwen. 

Met een beetje schaamte wil ik jullie toch nog even meenemen naar de laatste stand van zaken van Hatto-Heim 7. Ons redactieteam heeft namelijk nagelaten om de resultaten van de afgelopen uitwedstrijden tegen EZC en Wapenveld vast te leggen in een verslag. Eerstgenoemde wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen met 0-5. Hier hadden we een prima verslag over kunnen schrijven. De uitwedstrijd tegen Wapenveld is een ander verhaal. In de jacht naar overwinningen lieten de geel blauwen de dag na Koningsdag namelijk twee zeer kostbare punten liggen bij de hekkensluiter. Deze uitslag liet diepe wonden na. Mede daardoor werd de pen waarschijnlijk tijdelijk even in de wilgen gehangen. Deze uitslag betekende namelijk dat de komende wedstrijden tegen respectievelijk: WHC (thuis), Oene (thuis), VEVO (uit) en EZC (thuis) gewonnen moeten worden om zeker te zijn van het kampioenschap. 

De vorige keer tegen WHC 7 werden er 2 kostbare punten door de neus geboord. In de laatste minuut van de wedstrijd floot de scheidsrechter op sportpark Muldersingel een geldig doelpunt van Nicky v/d Berg af. Hierdoor moest Hatto-Heim 7 genoegen nemen met 1 punt. Met dit gegeven in het achterhoofd, net als het gegeven dat we tegen Wapenveld twee weken geleden zeer slecht presteerden, was de motivatie om een goed resultaat neer te zetten groot.

Ernst en Richard gunden de volgende mannen een plekje in de basis: Jens, Christian, Karel, Tom, Maurice, Mark, Andy, Sven, Nicky, Matthieu en gastspeler Nick Stouwdam. De geluksvogels waren, Arjan, Timon, Jordy en Karl. Zij mochten van Richard en Ernst eerst rustig van het zonnetje genieten op de bank. Aan de vlag verscheen Robert Eisema. Een groot aantal spelers mistte door blessureleed. Daarnaast was Edwin afwezig omdat hij in Gasselte het ‘ja-woord’ zou geven aan Geraldine. En het was aanvaller Jack die hun bruiloft in goede banen mocht leiden.

Het was motivatiegoeroe Mark die de jongens net voor de aftrap met wat wijze en doordachte woorden op scherp zette. Het viel al snel op dat deze woorden hielpen. Of zou het andere redenen hebben gehad dat we zo goed uit de startblokken kwamen? De 7e selectie had namelijk afgelopen zaterdagavond de bruiloft in het verschiet van Edwin en Geraldine. En een biertje smaakt toch net even iets lekkerder met drie punten op zak. 

Na zo’n 5 minuten spelen was het Karel die als aanvoerder het goede voorbeeld gaf. Een strakke corner belandde bij de eerste paal. Karel kwam goed voor de man en knikte overtuigend de 1-0 in de netten. De ban was gebroken. Want het duurde niet veel langer tot de 2-0 in het netje lag. Mark wist vanuit het middenveld met een zeer doordachte en slimme steekbal Matthieu vrij voor de keeper te zetten. Deze kans was wel aan Matthieu besteed. De bal belandde namelijk met volle snelheid achter de keeper in het dak van de goal. Ook de 3-0 kwam van de voet van Matthieu. Na een kort gespeelde corner schoot hij van zo’n 20 meter stoïcijns op goal. De keeper had geen antwoord op het schot dat toch niet onhoudbaar leek. 

Hatto-Heim 7 bleef goed spelen. Het balletje rolde lekker over het goed bespeelbare veld. Men wist elkaar te vinden en er werd ook goed gecoacht. Onderdelen die niet altijd even vanzelfsprekend waren. Met een 3-0 stand werd van achteruit de aanval maar weer eens opgezocht. Een aanval die bij Sven op de rechterflank terecht kwam. Sven draaide bij zijn tegenstander weg en lobde de bal over de verdediging heen bij de tweede paal. Daar was het Nicky die heel rustig en bekwaam zijn hoofd tegen de bal zette en de 4-0 wist te scoren. 

Op het veld was goed te merken dat niemand rekening had gehouden met deze start. De geel-blauwen waren net als de mannen uit Wezep hier niet op voorbereid. Wat ons uiteindelijk minder uitmaakte dan de wit-blauwhemden. Het werd wat onrustiger bij ze, af en toe werd er een teamgenoot flink op zijn plek gezet. Het kwam het voetbal aan beide kanten niet ten goede. De eerste helft werd rustig uitgespeeld zonder dat er echt bijzondere dingen gebeurden. Alhoewel: WHC wist een keer van zo’n 20 meter te schieten. Maar Jens pareerde dat schot prima. Op deze redding na was het alleen Mark die nog even de aandacht op zich vestigde. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was struikelde hij namelijk over zijn eigen voeten.

Na rust werden er wat wissels doorgevoerd. Timon kwam voor Nicky, Jordy mocht op het middenveld plaatsnemen voor Andy en Karl mocht bijna naamgenoot Karel vervangen centraal achterin. De tweede helft was het flitsende Hatto-Heim van de eerste helft ver te zoeken. WHC probeerde de verdediging en het middenveld van Hatto-Heim meer vast te zetten. Hierdoor kwam Hatto-Heim lastig in hun spel. Het was zelfs WHC dat wist te scoren. Een hogere bal in de 16 werd mooi raak geschoten door een van hun middenvelders. De rest van de tweede helft ging het spel op en neer. Dit resulteerde bij Hatto-Heim in grotere kansen dan bij WHC. Tot een paar minuten voor tijd veranderde er echter weinig in de tussenstand. Hoewel er nog een paar mooie aanvallen op de mat werden gelegd ontbrak het op het middenveld en in de aanval aan scherpte. Het was Sven die een paar minuten voor tijd op aangeven van, de weer in het veld gekomen, Andy de 5-1 aantekende.
De goed fluitende scheids floot vrijwel direct hierna af. Waarna een groot deel van de selectie naar Drenthe afreisde om het huwelijk van Edwin en Geraldine te vieren.

Al met al een prima resultaat. Vooral het voetbal van de eerste helft geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. De volgende horde is Oene. Donderdag wordt om 20.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Achterveen. Als deze wedstrijd gewonnen wordt dan staat er zaterdag een alles bepalende pot op het programma. Met 1 punt achterstand moeten de mannen van Ernst en Richard dan op bezoek bij nummer 1 VEVO. Kom het 7e supporten in deze spannende fase van de competitie. 

Hatto Heim 7 bedankt haar supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management. 

Daarnaast feliciteren we via deze weg Hatto-Heim 5 met het behalen van het kampioenschap. Een mooie prestatie! En ze geven hiermee het goede voorbeeld. Hopelijk kunnen de andere seniorenteams van Hatto-Heim dit voorbeeld volgen.
Terug

Onze Hoofdsponsors

 
 
 


 

Jeugdsponsorgroep

Supersponsoren

Twitter sv Hatto Heim