eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

Event StartEvent EndTitle
21-8-2018 19:30 21-8-2018 21:30 Hatto-Heim - S.E.H (Bultman-Hartholt Noord Oost Veluwe toernooi)
23-8-2018 19:30 23-8-2018 21:30 Staphorst 2 - VSW (Bultman-Hartholt Noord Oost Veluwe toernooi)
25-8-2018 14:00 25-8-2018 16:30 Bultman-Hartholt Noord Oost Veluwe toernooi
1-9-2018 09:00 1-9-2018 10:00 Champions League 4 tegen 4
1-9-2018 15:00 1-9-2018 17:00 Hatto Heim - Vierhouten (beker)
8-9-2018 14:30 8-9-2018 16:30 Vios Vaassen - Hatto Heim (beker)
15-9-2018 15:00 15-9-2018 17:00 Dieze West- Hatto Heim (beker)
17-9-2018 19:00 17-9-2018 22:00 Kader en scouts KNVB “Aftrapbijeenkomst”

Hatto Heim O19-2 pakt eerste overwinning van 2018 in de kanaalderby

Op een warme avond in Mei moest Hatto Heim O19-2 aantreden tegen de buren uit Wapenveld. WZC O19-1 kwam namelijk op bezoek. Beide ploegen hadden nog wat om voor te spelen. Bij een overwinning zou Hatto Heim nog een plekje kunnen stijgen op de ranglijst en de laatste plaats worden overgedragen aan ’t Harde. Bij een overwinning van de gasten uit Wapenveld zouden zij de 2e plek veiligstellen. Ook wilde Hatto Heim het seizoen na de 9-0 nederlaag bij SVI positief afsluiten.

Tussen de gasttoeters door werd begon Hatto Heim aan de warming up. Zowel Hatto Heim JO13-1 als HMC MO13-1 hadden op hetzelfde moment hun kampioenswedstrijd. Op het moment van schrijven zijn beide teams kampioen geworden. Beide teams gefeliciteerd!!

Dan nu de opstelling. Op Tom na was de selectie compleet en werd er gekozen voor de volgende 11 namen. Voorlopig voor het laatst was Jordy onder de lat te bewonderen. De achterste linie bestond uit Max, Ryan, Luuk en Jefta. De meest defensieve middenvelder was Remon. Op de flanken speelden Jens en Jeroen. De meest aanvallende middenvelder was Iven. De voorste 2 waren Sander en Robin.

De wedstrijd begon en WZC wilde direct laten zien waarom zij bovenin meededen en voerde meteen de druk op de Hattems achterhoede. Dit door met 8 spelers een ware paddeninvasie te creëren en de aanval op te zoeken. De verdediging en het middenveld hielden goed stand en als WZC er toch doorheen kwam stond daar nog altijd Jordy. Hatto Heim loerde op de counter waar het via de snelle aanval eruit wilde komen. Dit leverde helaas ook geen doelpunten. WZC was gevaarlijk uit de standaardsituaties maar beide teams wisten niet te scoren. Dit mede door Ryan en Max die een bal van de lijn wegkopten. Na de drinkpauze nog steeds het zelfde spelbeeld. Tot 10 minuten voor rust. Sander stuurde zijn man aan de rechterkant het bos en legde de bal klaar voor Jefta die de bal er alleen nog maar 1 hoefde te lopen. En zo stond het ineens 1-0. WZC moest aanzetten en scoorde bijna direct. In 2 instanties zat Jordy er tussen waarna de bal op de rand van de zestien voor een Wapenveldse middenvelder terecht kwam. Gelukkig schoot hij de bal voor leeg doel over. Zo gingen beide ploegen de rust in.

Na rust nog steeds hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. WZC voerde de druk en Hatto Heim moest vooral achteruit lopen en tegenhouden. Of zoals Jose Mourinho zou zeggen, de bus parkeren en gokken op een uitbraak. Jordy hield zijn goal keurig schoon. Hieraan begonnen de padden zich te ergeren. De ergernis werd alleen maar groter toen Hatto Heim WEL wist te scoren. Jefta kwam met de bal aan de linkerkant van de 16 terecht en gaf voor richting Joshua die bal tegen de touwen aanschoot. Dit was een flinke opsteker voor Hatto Heim en een fikse tegenvaller voor WZC. Die gingen natuurlijk alles of niets spelen. Ook maakten zij het spelletje steeds smeriger spelen. Ook was de trainer van de gasten niet heel blij met de drinkpauze. Zo kwam hij met het voorstel om op ijsjes te gaan trakteren. Dit werd weer met luid gejuich ontvangen door de  thuisploeg. De ijsjes zijn nog niet ontvangen maar we wachten geduldig af. Vlak na de drinkpauze werd het spannend. Een cruciaal duel werd door WZC gewonnen waarna de bal richting de 2e paal werd gestuurd waar een aanvaller de bal achter Jordy kon tikken. Met 10 minuten op de klok stond het ineens 2-1. Hierna gaven beide ploegen vol gas en werden grenzen opgezocht en soms overschreden. Na 10 minuten buffelen floot de scheids af pakte Hatto Heim O19-2 zijn eerste driepunter.

Een compliment voor het team. Ondanks dat het de 2e seizoenshelft niet altijd liep zoals het zou moeten hield iedereen de kop omhoog met deze mooie overwinning. Dit is op het moment van schrijven de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij deze wens ik alle spelers succes in hun nieuwe team en bedank ik uw als supporter voor het lezen van de verslagen.

Onze Hoofdsponsor

Jeugdsponsorgroep