eentweedrieviervijfzeszevenachtnegentienelf

K.N.V.B. 3C Oost 2017/2018

Bijzonder goed voetbaljaar 2017 - 2018 voor JO15 - 3 Hatto Heim!

Nadat het team tegen Berkum ongeslagen kampioen werd in de vijfde klasse,
zijn ze vanaf de winterstop gestart in de vierde klasse.
Ook in deze hogere klasse starten de jongens sterk en wonnen ze alle wedstrijden,
behalve tegen HTC, want uit in Zwolle werd er tegen dit team 1-1 gespeeld.
Richting het einde van de competitie speelden de jongens veel wedstrijden kort achter elkaar.
Dit kwam door de weersomstandigheden in de eerste maanden van 2018. Toen ook deze inhaalwedstrijden werden gewonnen, leek het uit te draaien op hetzelfde scenario als in de vijfde klasse, namelijk de laatste wedstrijd spelen tegen de medekoploper, in dit geval Nieuwleusen. En het was dan ook totaal onverwachts dat het team van Nieuwleusen met 13-6 verloor van Heino. En zo werden onze jongens van Hatto Heim JO15-3 opnieuw kampioen in de vierde klasse! Tijdens de laatste wedstrijd tegen Nieuwleusen werd er door onze jongens gespeeld in een speciaal gemaakt kampioen shirt en wellicht was de tegenstander er zo van onder de indruk dat er zelfs met dubbele cijfers werd gewonnen. Na afloop werd er een klein feestje gevierd.

Er moest enige focus blijven, omdat een week later zich een gouden kans voordeed, namelijk na het behalen van twee kampioenschappen (wat al uniek is) konden onze jongens ook nog beker kampioen worden.

Vol goede moed en met veel supporters vertrokken we een week later naar Oene voor de bekerfinale. Onze tegenstander Go Ahead Kampen was geen onbekende, want in de vijfde klasse hadden we ook tegen hen gespeeld en gewonnen. De wedstrijd werd een echte finale met volop strijd en best goed voetbal. Helaas trokken deze keer de jongens uit Kampen aan het langste eind en wonnen zij met 3-2 van onze jongens.

Na de eerste teleurstelling, boosheid en een enkele traan, stond er bij de prijsuitreiking toch een trotse groep jongens, trainers en leiders te stralen op het podium, want wat was 2017-2018 een gaaf voetbalseizoen. Met één verloren wedstrijd en één keer een gelijkspel. Of waren er nu twee wedstrijden geëindigd in een gelijkspel?

Op zaterdag 16 juni vond er namelijk nog een wedstrijd plaats, namelijk de ouders tegen de jongens en die eindigde geheel terecht in een gelijkspel, namelijk 3 - 3. En deze keer was er geen sprake van teleurstelling, maar juist van blijdschap, want na de wedstrijd ging de BBQ aan en hebben de jongens samen met hun trainers, leiders en ouders het prachtige seizoen 2017-2018 afgesloten!
Foto:Gradus Dijkman

Onze Hoofdsponsor